Hazautazó

Mit NE hozz magaddal, ha Calabriába utazol

2020. május 30. - eviabroad

Nincs az a hátizsák vagy bőrönd, amit ne lehetne telepakolni, ezért utazás előtt ki kell deríteni, hogy a lefoglalt szálláshelyen mit biztosítanak. Pár kérdést/néhány perces olvasgatást megér, hogy feleslegesen senki ne hurcoljon magával olyasmit, amit helyben is megtalál.

Aki rendszeresen utazik (belföldre és külföldre), az biztosan szembesült már a helyzettel, hogy a beígért tisztasági felszerelés mindenhol picit mást jelent. A törölköző már az apartmanokban is alapnak számít, az viszont szálláshelyfüggő, hogy adnak-e például tusfürdőt és sampont, esetleg testápolót is, vagy ezekről a vendégnek kell gondoskodnia. 

Helyi idegenvezetőként Bence Éva jól ismeri a calabriai hoteleket és apartmanokat, ezért megkérdeztem, mire számíthat, aki Tropeára, illetve környékére utazik. 

"Itt majdnem minden hotelben van hajszárító, tusfürdő, szappan, törölköző, mini testápoló, sőt, az üdülőfalu apartmajaiban is, és az árban foglaltatik. Az országnak ezen a részén maximálisan kedvesek a tulajdonosok és a kiszolgáló személyzet, ha kérsz, bármit szívesen adnak, akár tűt és cérnát is. Egyébiránt szinte mindenre gondolnak manapság, sok helyen a szállodákban még parfüm is található, a neve costa degli dei."

joyce-tang-vgbrfoeqzpm-unsplash.jpg

Mi a helyzet a nyelvtudással? El lehet boldogulni angolul?

Éva szerint a legtöbb szálláshelyen beszélnek angolul, vagy ha nem, akkor is sikerül megértetniük magukat az embereknek. A kedvesség minden nyelvi korlátot legyőz! Egyébként saját tapasztalat, hogy a Google Translate elég jól működik angolról olaszra fordítva, ezért az angolul tudóknak nagy segítségére lehet.

Ha Olaszország mesés, déli részére tervezitek a nyaralást, bízzátok magatokat Évára! Elérhetőségét itt találjátok! 

süti beállítások módosítása