Hazautazó

Dél-olasz szupermarketkörkép

2020. július 24. - eviabroad

Jó hír, hogy Olaszországban is van Lidl, Penny, Aldi és Spar (általában Despar néven találkozhatsz vele), úgyhogy az otthon már megismert termékek egy részét itt is lesz lehetőséged megvásárolni a nyaralás alatt. Természetesen az olaszok által kedvelt termékeket is forgalmazzák, úgyhogy az árukészlet nem teljesen ugyanaz, ahogy néhány márka, vagy az ételek/italok csomagolása sem. Mutatom, mely szupermarketek vannak jelen Lameziában!

Mi a Via Giorgio la Pira-n megtalálható Interspart látogatjuk a leggyakrabban, mert elég közel van, és szinte mindent meg tudunk ott venni. Árulnak például a nyaraláshoz elengedhetetlen dolgokat, fürdőruhát (nem túl sok közül lehet választani, de van), vízparti játékokat, úszógumikat, jégakkut, és napernyőt is, csak hogy pár példát említsek. Mint fentebb írtam, a termékpaletta ország- és régióspecifikus, a lameziai Interspárban például szuvenírnek való calabriai csemegék is kaphatók. Az édes, előrecsomagolt péksütemény-félék és kekszek szerintem felülmúlják az otthoni kínálatot, a sós ropogtatnivalókból viszont egyedül chips téren tartják velünk a lépést. Eddigi tapasztalataim alapján népszerűtlenek, az én fűszeres ízekhez szokott érdeklődésemet nem nagyon tudják felkelteni. 

Ami más, mint otthon: a csemegepultnál sorszámot kell húzni! A szatyrokért tudtommal nem kérnek pénzt, amelyek egyébként biológiailag lebomló anyagból készülnek. Az Interspar mellett amúgy van gyógyszertár, az épület felett pedig egy kínai bolt üzemel, úgyhogy szükség esetén olcsón be lehet szerezni szúnyogriasztó gyertyát, felfújható vízparti kellékeket, és sok mást.

markus-spiske-wl7pwimb78q-unsplash.jpg

Lidl, MD, Carrefour, Conad

A Lidl-t előszeretettel látogatom, ahogy otthon is, mert tetszik, hogy ismerem az üzlet struktúráját, van friss péksüteményes részleg, és nagyjából tudom, milyen termékeket lehet ott megtalálni. Ugyanúgy lehet ruhát vásárolni és más, szezonális termékek közül válogatni, mint a magyar Lidl üzletekben. Az időnként más és más országok gasztronómiáját népszerűsítő, finomságokkal megpakolt polcokat szintén megtalálod. Az MD, a Conad és a Carrefour nevű üzleteket kevésbé ismerem, de mindben jártam már. Utóbbiak nagy(obb) és változatos(abb) termékpalettával bírnak. Előbbi szellősebb elrendezésű, kicsit a Lidl és a Penny keverékének tűnik számomra. 

Drogéria: Acqua & Sapone

A szupermarketekben van sampon, tusfürdő, fogkrém, kézfertőtlenítő, és sok olyasmi, ami a nyaralás alatt kellhet. Ha valamit mégsem találsz meg, akkor az Aqua & Saponét ajánlom! Árulnak sok utazó méretű terméket, ha valamiből kisebb mennyiség is elég. Érdekes módon a sminktermékeket elválasztják a többi "háztartási" dologtól, úgyhogy ne lepődj meg, ha első körülnézés után nem találod a szempillaspirálokat. Gondolom az ennek az oka, hogy elejét vegyék a lopásnak. Az arcmaszkok, ajándékcsomagok és dekorkozmetikumok a kasszához közelebbi oldalon fellelhetőek, nem fogod úgy elhagyni a boltot, hogy észre ne vennéd őket. 

Due Mari

A plázázás valószínűleg nem célja az utazásodnak, de ha alkalomadtán körülnéznél a lameziaiban, akkor a DueMari-t keresd! Kell hozzá autózni egy kicsit, mert a városközponttól távolabb van. A pláza padlójára most különféle jelzések vannak felragasztva, így próbálják biztonságosan terelni az embereket. A felsőbb szint a gasztronómiáé (?), ott van például a jó öreg McDonald's. Ne felejtsd el: a maszk viselete jelen pillanatban minden szupermarketben és a bevásárlóközpontban is kötelező, és azt is tartsd észben, hogy pár órára városszerte bezárnak a boltok ebédidő környékén!

Ha jól jönne egy kis inspiráció a bevásárláshoz, ide kattintva elolvashatod, szerintem mit érdemes felírni a kipróbálandó bolti finomságok listájára! 

süti beállítások módosítása