Hazautazó

Felborzolta a kedélyeket az easyJet Dél-Olaszországról szóló ajánlója

2020. június 25. - eviabroad

Érdekes utazási hirdetésre lettünk figyelmesek a napokban. Az Olaszország déli részén élők, magyarok és olaszok egyaránt a fejüket fogják miatta.

Az easyJet azt gondolta, na most aztán jól fellendíti Calabria turizmusát. Sajnos hiba csúszhatott a gépezetbe, mert a diszkont légitársaság olyan "kedvcsinálót" írt a régióról, ami az itteniek szerint csak rosszul sűlhet el. Elvégre a földrengések és maffiózok emlegetése nem feltétlenül hívogató, ha valaki nyaraláshoz keres úti célt. Az easyJet-nél valaki mégis jóváhagyta ezt a szöveget, ami egyébként mélyen érinti az Olaszországban élőket; úgy érzik, alaptalanul rossz színben tüntetik fel ezt a gyönyörű vidéket. Attól tartanak, hogy akik most hallanak először a dél-olasz paradicsomról, a lenti sorok után kétszer meggondolják, idejöjjenek-e. 

easyjet.jpg

Sajnos Calabria valóban nincs a turisták látókörében, de nem azért, mert veszélyes. Egyszerűen nem kap elég figyelmet, ki tudja, milyen okból. Mondjuk előfordulhat, hogy az easyJet hirdetése által jobban reflektorfénybe kerül, de vajon jót fog-e tenni ez a nem éppen pozitív reklám? 

Igen, értjük, hogy jó dolgokat is írnak aztán, de valamit azért megmagyarázhatna az easyJet: miért nem arra építette fel az ajánlóját, hogy itt találhatóak az ország legszebb tengerpartjai, több vulkán látogatására is lehetőség nyílik, hihetetlenül jó a konyha, fellelhető számtalan vár, várrom és más történelmi emlék, és csoda szép, mediterrán hangulatú városkák szűk utcáin sétálgathat, aki ideutazik. Sokáig sorolhatnánk a pozitívumokat. 

Az Olaszországban élő emberek - olaszok és magyarok egyaránt - a közösségi média csatornáin fejezték ki nemtetszésüket, sőt, a média is foglalkozott a hírrel. Én annyit tudok hozzátenni, hogy (csak) néhány hónapja vagyok itt, de sosem éreztem magam veszélyben. Az easyJet szándékai biztosan jók voltak, de az olaszoknál sikerült kiverniük a biztosítékot. Legközelebb remélem, valamivel pozitívabb felütéssel indítják a hirdetésüket, főleg, ha egy olyan szép helyre próbálják csábítani utasaikat, mint Calabria.

süti beállítások módosítása